in

Tri divlje svinje istrčale na cestu kod Funtane, u divljač udarili i kod Nove Vasi, Zambratije i Buja

Ilustracija - Photo: Srećko Niketić/PIXSEL

Policija upozorava vozače da budu oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti  

Na području Istre je tijekom prethodna dva dana evidentirano četiri naleta na divljač. U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je 1. siječnja oko 5,45 sati na cesti Funtana – Bijela uvala, kada su 20-godišnjaku na kolnik istrčale tri divlje svinje od kojih je u dvije udario. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Potom je oko 17,50 sati u Novoj Vasi 61-godišnjak automobilom udario u divlju svinju koja se udaljila, a oko 18,15 sati 42-godišnjak je na cesti Monterol – Zambratija automobilom udario u neutvrđenu životinju koja se nakon udara udaljila.
Posljednji slučaj zabilježen je 2. siječnja oko 17,45 sati u Marušićima kod Buja kada je 18-godišnjak automobilom udario u srnu koja se udaljila.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, objavila je istarska policija 3. siječnja 2024.

Foto Grad Novigrad

Novigrad veselo ispratio 2023. i najljepše dočekao Novu godinu: Skupljene donacije za pomoć udrugama

Foto Grad Poreč

POREČ: Nastavlja se postavljanje ekološke javne rasvjete u još 8 naselja