in

Tri požara u nedjelju u Istri – Uz jake vatrogasne snage pomažu kanaderi i air traktori

Požar - Ilustracija Foto DVD Žminj

U tijeku je gašenje tri požara otvorenog prostora u Istarskoj županiji.

14:45 sati
Na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora između Zračne luke Pula i sela Muntić za kojega je dojava došla u 12:00 sati angažirano je 20 vatrogasaca s 9 vatrogasnih vozila JVP Pula te sva dobrovoljna vatrogasna društva s Puljštine. Angažirana su i dva Air Traktora AT- Fire Boss. Trenutna opožarena površina je oko 20 hektara.

Požar kod sela Štokovci gasi 27 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila JVP Pula, JVP Rovinj, JVP Pazin, JVP Buzet te dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Puljštine i Rovinjštine.
U pomoć su pozvana i 3 Canadaira CL 415. Opožarena površina još nije procijenjena.

Požar kod Peroja lokaliziran je u 14:45 sati. Na terenu je 12 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila JVP Pula te dobrovoljna vatrogasna društva Fažana, Vodnjan, Peroj i Medulin.
Trenutno se vrši dogašivanje, a opožarena površina je oko 2 hektara.

13:35 sati
Jedan požar otvorenog prostora je kod sela Muntići, prema Valturi, drugi kod mjesta Juršići prema Svetvinčenatu i treći kod Peroja. Požar je zahvatio područje trave i bjelogorice.

– Gašenje požara otežava jaka bura. Na intervenciji gašenja sudjeluje oko 80 vatrogasaca sa 30-ak vatrogasnih vozila, a u pomoć pristižu i dva Canadaira – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Na gašenju požara angažirane su snage s Vatrogasnog područja Pula, Javna vatrogasna postrojba Grada Pule i sva dobrovoljna vatrogasna društva, tri ekipe s Vatrogasnog područja Rovinja te po jedna ekipa s vatrogasnih područja Pazina i Buzeta.

Izvor Hrvatska vatrogasna zajednica

rovinj fm rođendan koncert night express

Rođendanska fešta Rovinj FM-a – Dio prihoda ide dječjem odjelu za rehabilitaciju

Voditeljice u MOT-u

POREČ: Plesni studio MOT uskoro otvara upise u novu sezonu