in

U Istri oduzeo prednost motociklisti. Obojici slijede sankcije zbog niza prekršaja

Foto MUP - Ilustracija

Policija upozorava na pojačan oprez svih sudionika u prometu kako bi se izbjegle nesreće sa teškim posljedicama

U petak oko 9 sati na području Labina dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen motociklist.

Nesreća se dogodila kada je 36-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Labina. Dolaskom do skretanja za naselje Krapan vozač je započeo skretati u lijevo, pri čemu je oduzeo prednost prolaska i sudario se s motociklom, pulske registracijske oznake, kojim je iz smjera Raše upravljao 25-godišnjak. Od siline udarca motociklist je pao na kolnik.

U nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen te mu je pomoć pružena u pulskoj bolnici. Protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv vozača motocikla pokreće se prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer je upravljao neregistriranim motociklom i za vrijeme dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Pozivamo vozače da pojačaju oprez u prometu posebice tijekom predstojećih ljetnih gužvi, a vozače mopeda i motocikala na opreznu i sigurnu vožnju, jer ceste nisu piste, a kako bi bili što sigurniji u prometu.

policija traka mjesto nesreće

ISTRA Teretnim vozilom udario u romobil i teško ozlijedio 46-godišnjaka

Foto Tanja Kocijančić

Ex tempore u Funtani okupio velik broj malih i velikih umjetnika. Donosimo imena najboljih po ocjeni žirija