in

Ex tempore u Funtani okupio velik broj malih i velikih umjetnika. Donosimo imena najboljih po ocjeni žirija   

Foto Tanja Kocijančić

U Funtani je jučer, 6. srpnja, održano još jedno uspješno, 12. po redu izdanje Ex temporea u organizaciji Turističke zajednice Funtana na kojem je sudjelovalo stotinu malih i velikih umjetnika koji su kreirali čak 130 radova u raznim tehnikama i dimenzijama.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Podsjetimo – teme su bile Funtana, more i istarski krajolik. Manifestacija je održana pored crkvice na Perilima gdje su se radovi mogli izložiti tijekom popodneva, a navečer je bilo proglašenje najboljih.

U kategoriji odraslih vrijednu nagradu od 700 eura i prvo mjesto osvojila je Barbara Cetina iz Rijeke s radom „ Su

Drugu nagradu od 500 eura dobila je Slavica Ezgeta iz Poreča radom “Šetnica iznad Perila”, Livio Zoppolato iz Trsta dobio je 400 eura i treće mjesto slikom ‘Paesaggio Fontane’ a četvrto mjesto i 300 eura Silvana Konjevoda iz Rijeke radom „Funtana 1“.

Pohvalnice su dobile Gracijela Sirotić iz Varvara kod Poreča sa slikom ‘Polja lavande’ i Mirjana Matić iz Višnjama slikom ‘More 1’.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Što se djece tiče svi sudionici, njih 47 s 58 radova, osvojili su gratis ulaz u Dino park, a najbolji još i besplatne ulaznice u vodeni park Aquacolors te adrenalina je parkove Sky Fox i Kringa. Najmlađi sudionik rođen je 2022.a najstariji 2009.

Greta Šimonović iz Rijeke radom Črna mačka osvojila je prvo mjesto, drugi je Mikele Pištan iz Varvara s Dupinom, a treća Victoria Oplanić iz Poreča radom  Cvjetna noć.

Pohvalnice su dobili David Oplanić, Zara Pršurić, Dita Trošt, Sofia Ezgeta i Nola Terlević, svi iz Poreča i okolnih mjesta.

U žiriju su ove godine bili etnologinja Ivona Orlić iz Poreča kao predsjednica, zatim profesorica likovne kulture Marina Placenti i akademski slikar Đanino Božić.

Okupljene je na početku pozdravila direktorica TZ-a Ana Milohanović Čehić, a za glazbenu kulisu bio je zadužen Ad Libitum orkestar.

Više fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji na Facebook stranici na linku:

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid0u9diPWFDftyE32C9CKFKHuyNehNKGJdmZoVmGVnpuWXhuzAD5FSffeVPaAPnYc3Vl

policija

U Istri oduzeo prednost motociklisti. Obojici slijede sankcije zbog niza prekršaja

Festival istarske pašte u Žminju 2024.

Istarski festival pašte u Žminju – Svjetski rekord u izradi makaruna postavila istarska političarka