in

U Istri teže ozlijeđen motociklist. Sudario se s drugim motociklom koji je pak udario u tricikl

Ilustracija - Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Policija poziva vozače motocikala i mopeda da budu oprezni i da poštuju prometne propise

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 26. svibnja oko 18.30 sati na državnoj cesti DC-201 kod Buzeta, teže je ozlijeđen vozač motocikla. Nesreća se dogodila kada je 53-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske registracijske oznake, iz smjera Požana prema Buzetu te je kod industrijske zone, zbog nedržanja potrebitog razmaka, udario u zadnji dio motocikla, također slovenske registracijske oznake, kojim je ispred njega upravljao 46-godišnji slovenski državljanin. Od siline udarca, oba vozača motocikla su pala na kolnik, a drugi motocikl je odbačen prema naprijed te je udario u tricikl, slovenske registracijske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 66-godišnji slovenski državljanin.

Vozač koji je izazvao nesreću je prevezen u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđen.

Budući se u narednim danima očekuje veća prisutnost vozača motocikala i mopeda na prometnicama, Policijska uprava istarska ponovno poziva na poštivanje prometnih propisa. Savjetujemo vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na motocikle i mopede jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče.

-Vozače mopeda i motocikala savjetujemo da provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima te da koriste zaštitnu opremu kako bi sačuvali svoje zdravlje. Također pozivamo da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti i da ne upravljaju motorima ako su umorni ili pod utjecajem alkohola ili droga, kao i da kontroliraju svoje ponašanje i strast za vožnjom, odnosno da ne ispituju i ne dokazuju mogućnosti svog mopeda ili motocikla.

Vodite računa o svojoj i tuđoj sigurnosti i ne zaboravite da je život samo jedan – možete ga živjeti ili olako izgubiti na cesti, poručuje istarska policija u priopćenju od 28. svibnja 2023.

Foto - Ilustracija MUP

Djevojka u Istri teško ozlijedila 71-godišnjaka

Nataša RAvnić - Foto Hrvatski kuglački savez

Porečanka u finalu Svjetskog prvenstva: Kuglačice love zlato, kuglači osvojili broncu