in

U Motovunu teško stradao motociklist – Policija podsjeća na akciju kontrole!

Foto MUP

Nastavlja se stradavanje motorista te policija danas u poslijepodnevnim satima provodi prometnu akciju u cilju zaštite ove ranjive skupine sudionika u prometu

U prometnoj nesreći koja se dogodila 6. ožujka oko 17.20 sati u Motovunu teže je ozlijeđen vozač motocikla.

Nesreća se dogodila kada je maloljetnik upravljao motociklom Aprilia, pulske registarske oznake Ulicom Kanal u smjeru Karojbe. Dolaskom do raskrižja sa sporednom cestom, započeo je nepropisno pretjecati automobil Fiat Panda, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 69-godišnjak, a koji je u tom trenutku započeo skretati u lijevo, bez da se prethodno uvjerio da to može sigurno učiniti i bez da je uključio lijevi pokazivač smjera. Nakon sudara s automobilom, vozač motocikla pao je na kolnik te je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Radi nepoštivanja prometnih propisa policija će protiv obojice vozača poduzeti odgovarajuće mjere.

Ovo je četvrta prometna nesreća ove godine u Istri u kojoj je teže ozlijeđen vozač motocikla. Prošlog vikenda dogodila se i prometna nesreća u kojoj su poginuli vozač motocikla i njegova suputnica. Policija će stoga danas od 14 do 18 sati, na dionici državne ceste D66 Vozilići-Brestova, provesti prometnu akciju u cilju zaštite vozača motocikala i mopeda.

Kako bi smanjilo stradavanja vozača motocikla i mopeda, Policijska uprava istarska savjetuje vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče. Vozače mopeda i motocikala policija savjetuje da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom, da upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno  koji imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni. Također se savjetuje da se kreću propisanim brzinama i brzinu prilagode uvjetima na kolniku te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnim nesrećama (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo).

Zapamtite, život je samo jedan, možete ga ili živjeti ili olako baciti na cestu!

Izvor PU istarska

U Rakotulama tragično preminula starica

Zaprijetio pištoljem prodavačici i ukrao novac