in

U trostrukom sudaru kod Učke jedna osoba poginula

Foto MUP - Ilustracija

Jedna osoba je poginula, a dvije su ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći koja se rano jutros, nešto poslije 5 sati, dogodila kod tunela Učka. Prema prvim informacijama, u nesreći su sudjelovala tri vozila: dva kombija i cisterna. Očevid je u tijeku.

Cesta je jutros bila zatvorena, ali sad je promet djelomično pušten. “Zbog prometne nesreće na A8 između Veprinca i tunela Učka vozi se jednim trakom usporeno”, objavio je HAK u 8:23.

Kako javlja Bina-Istra, prometnu nezgodu uzrokovalo je kombi vozilo ZG registarskih oznaka koje se kretalo iz smjera Rijeke prema tunelu Učka te je u jednom trenutku vozilo prešlo na suprotni kolnički trak i okrznulo drugo kombi vozilo riječkih registarskih oznaka, koje je dolazilo iz suprotnog smjere te se potom frontalno sudarilo sa kamionom cisternom PU registarskih oznaka koje se kretalo prema Rijeci. Od siline udarca, smrtno je stradao vozač kamiona cisterne dok su vozači jednog i drugog kombija ozlijeđeni.

Očevid policija je u tijek dok se promet na toj dionici odvija naizmjenično.

Prema prvim neslužbenim informacijama, okolnosti upućuju da je vozač koji je uzrokovao prometnu nezgodu zaspao dok se vozilo kretalo velikom brzinom.

Matija Dedić - Foto POU Buje

BUJE: Ne propustite koncert Matije Dedića u subotu na Festivalu ljubavi

euro novac pixabay

Mijenjao na ulici pa dobio rublje umjesto kuna