in

Uhićen nasilnik u Istri: Bježao policiji, fizički ih napao i ozlijedio, vrijeđao…

Ilustracija MUP

Zbog prisile prema službenoj osobi, muškarac je predan u pritvorsku jedinicu policije

Djelatnici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Naime, 5. siječnja oko 22.50 sati policijski službenici su u ugostiteljskom objektu u Vodnjanu prišli muškarcu i zatražili ga na uvid osobnu ispravu poradi provjere identiteta, na što se muškarac dao u bijeg. Kada su ga policijski službenici pokušali zaustaviti, u tome ih je spriječio 26-godišnjak koji je fizički napao policijske službenike nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile te je uhićen.

Tijekom policijskog postupanja lakše su ozlijeđena oba policijska službenika, kao i 26-godišnjak. Uz kaznenu prijavu, muškarac je 6. siječnja u večernjim satima predan u pritvorsku jedinicu policije.

Budući da je 26-godišnjak tijekom postupanja vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, policija će protiv njega pokrenuti i prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, objavila je istarska policija 8. siječnja 2024.

policija

UMAG: Dvojica mladića (18) i maloljetnik ukrali vozila i njima izazvali nesreće. Toga ima još

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija ih traži: Napali muškarca usred noći i ukrali mu mobitel