in

UMAG: Dvojica mladića (18) i maloljetnik ukrali vozila i njima izazvali nesreće. Toga ima još

Foto MUP

Trojac je osumnjičen da je počinio još dvije krađe iz otključanih vozila te se protiv njih podnosi kaznena prijava

Umaška policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka i jednim maloljetnikom te je utvrdila sumnju da su počinili više kaznenih djela krađa, a da su u dva navrata izazvali i prometne nesreće s otuđenim vozilima. Naime, policija sumnjiči jednog od 18-godišnjaka i maloljetnika da su 1. siječnja u noćnim satima otuđili otključani automobil u Umagu,  s kojim su potom sudjelovali u prometnoj nesreći u naselju Jeci te su time pričinili 53-godišnjakinji materijalnu štetu od nekoliko tisuća eura.

Pohod su nastavili i u noći sa 5. na 6. siječnja, kada su iz dvorišta kuće na području Finide prvotno otuđili otključano vozilo u kojem se nalazio ključ i s navedenim vozilom sudjelovali u prometnoj nesreći kod mjesta Babići. Nakon što su vozilom udarili u metalni stup, udaljili su se s mjesta događaja, otuđivši iz vozila ključ, registracijske pločice i prijenosni zvučnik. Ovim djelom 67-godišnji vlasnik oštećen je za nekoliko tisuća eura.

Iste noći na području Finide trojac je počinio još dvije krađe iz otključanih vozila. Na štetu 64-godišnjaka iz unutrašnjosti vozila otuđili su novčanik s osobnim dokumentima i sunčane naočale, a na štetu 41-godišnje talijanske državljanke bocu alkoholnog pića, otvarač za boce i 3D naočale.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja, objavila je istarska policija 8. siječnja 2024.

lag sjeverna istra

NOVIGRAD: Otvoren natječaj za posao u LAG-u “Sjeverna Istra”

lisice mup policija

Uhićen nasilnik u Istri: Bježao policiji, fizički ih napao i ozlijedio, vrijeđao…