in

500 SVJETSKIH BRENDOVA: Poreč je opet domaćin Promohotela, sajma prehrane, pića i opreme za turizam

Foto Manuel Paljuh - Peršurić, štiković i Velenik

PROMOHOTEL 38. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održat će se u porečkoj dvorani Žatika od 22. do 25.02.2023.Ove godine sezona počinje u veljači!

38. izdanje međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel tradicionalno pred turističku sezonu okuplja profesionalce iz  turističkog i ugostiteljskog sektora. Poreč, jedan od najjačih turističkih centara Hrvatske i višegodišnji prvak hrvatskog turizma u svom gospodarskom i turističkom razvoju, bit će destinacija dragocjenih poslovnih susreta. Sajam Promohotel na jednom mjestu okupit će 160 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja, a koji će predstaviti više od 500 svjetskih brandova iz HoReCa sektora na prostoru od 4500 m2 unutrašnjeg izložbenog prostora.

-Kroz edukativni dio, ali i bogat izlagački asortiman Promohotela posjetitelji će moći iz prve ruke upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge, razmijeniti svoje ideje s ostalim profesionalcima iz struke te unaprijediti svoje poslovanje, rekla je na današnjoj konferenciji za medije direktorica sajma Ivana Štiković.

Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu, iako će predstavljeni proizvodi biti zanimljivi  i vrlo korisni i za širu potrošnju.

Zadovoljstvo održavanjem sajma izrazio je i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

– Promohotel je rekao bih, vjesnik proljeća u našem gradu, jer nekako već svi znamo da nam označuje kraj zime i početak priprema za sezonu.  Kao međunarodni sajam, već gotovo četiri desetljeća, utkao je put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati sajmove poput Vinistre, Crofisha, Sportfesta i ostalih. I ovim putem se zahvaljujem obitelji Štiković, te tvrtki Studio 053 što se svake godine trude dovesti svim zainteresiranim turističkim djelatnicima brojne novitete i brendove u naš grad, rekao je Peršurić.

Program izlaganja sastoji se od kompletnog HORECA asortimana – hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i sitnog inventara, prehrane, slastica i pića, projektiranje profesionalnih kuhinja i bijele tehnike, namještaj na bazi drva kao osnovne sirovine, dizajnerski namještaj i dekorativni proizvodi za uređenje interijera i eksterijera, vrhunske inovativne vanjske kuhinje od betona, tekstil za opremanje hotela, vila i apartmana, profesionalna oprema za čišćenje i praonice rublja, sustavi za filtraciju vode, higijenski proizvodi, podne obloge i obloge od egzotičnog drva, parking sustavi i punjači za električna vozila pa sve do informatičke opreme i softver-a za hotele, restorane i kafiće.

Uz široki spektar ponude izlagačkog dijela za vrijeme sajma održavat će se i stručna događanja s ciljem povezivanja i pružanja informacija o aktualnim trendovima u vidu predavanja i radionica. Sudjelovanje na istima besplatno je za sve zainteresirane dionike uz prethodnu registraciju radi pravovremene rezervacije mjesta. Detaljni program stručnih događanja kao i link za registraciju može se pronaći na službenim stranicama sajma: www.promohotel.hr.

Promohotel je sajam koji najavljuje turističku sezonu, zaključio je direktor Turističke zajednice grada Poreča, Nenad Velenik.  

– Drago nam je što možemo podržati ovakvu manifestaciju u našem gradu. Ove godine u pred sezoni imamo 8 posto više noćenja nego prošle godine i dobre su prognoze za booking i kod turističkih firmi, također i kampovi pokazuju veliku popunjenost, tako da očekujemo da će se dobar booking nastaviti i sljedećih mjeseci, zaključuje Velenik.

Promohotel  – mjesto dragocjenih poslovnih susreta.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu prijavu putem linka na www.promohotel.hr

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 22.2.2023. / 12:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 23.2.2023. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 24.2.2023. / 10:00 – 19:00 sati
Subota, 25.2.2023. / 10:00 – 17:00 sati

Suorganizator sajma je Grad Poreč.

Svečano otvorenje sajma Promohotel održati će se u srijedu 22. veljače u 12:00 sati ispred dvorane Žatika u Poreču.

Provalnički alat - Foto Policijska uprava istarska

Uhićen serijski lopov koji je provaljivao u kuće i vikendice

ne diraj pixsell

Jak potres kod otoka Krka