in

Uhićen Talijan koji je krijumčario migrante u Hrvatsku

Foto MUP - Ilustracija

Talijanski državljanin (48) uhićen jej s 12 turskih i tri kineska državljanina koje je pokušao prokrijumčariti u petak u Hrvatsku

Kako je objavila Policijska uprava brodsko-posavska, 27. travnja, u 20.45 sati, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod spriječili su krijumčarenje osoba.  
Naime, u Slavonskom Brodu, u Splavarskoj ulici, uočili su kombi vozilo talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Republike Italije. U unutrašnjosti kombi vozila policijski službenici su uočili više osoba, a naknadnim provjerama je utvrđeno da se radi o 12 državljana Republike Turske i 3 državljana Narodne Republike Kine koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. 

Kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjakom je utvrđeno da je iz koristoljublja pokušao prokrijumčariti strane državljane u Republiku Hrvatsku te druge zemlje Europske unije. Policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
 
Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, objavila je policija na svojim web stranicama.

Cvrčak i mrav - Foto Teatar Naranča

U nedjelju predstava “Cvrčak i Mrav” u izvedbi Teatra Naranča

Antea Blažević

POREČ: Učenica violine Antea Blažević na natjecanju “Daleki akordi” u Dalmaciji