in

POREČ: Učenica violine Antea Blažević na natjecanju “Daleki akordi” u Dalmaciji

Antea Blažević

Glazbena škola Josipa Hatzea pod pokroviteljstvom Grada Splita i Županije Splitsko Dalmatinske županije održala je 26. međunarodno natjecanje mladih glazbenika „DALEKI AKORDI“  od 23. do 27. travnja 2023. godine u Kaštelima. Natjecanje za violinu održalo se u sedam kategorija. U četvrtoj kategoriji iz Umjetničke škole Poreč predstavila se učenica 6. razreda violine Antea Blažević uz pratnju prof. Ane Obrovac, a pripremila ju je učiteljica Matea Beotić.

Učenica Antea Blažević odličnim nastupom i atraktivnim programom uspješno je predstavila svoju školu i potvrdila svoj izvanredan napredak te primila priznanje za sudjelovanje.

Važno je napomenuti da je Antea u Kaštelima imala najbolji nastup do sada upravo na natjecanju, što je osobna pobjeda i jako smo ponosni na njezin napredak. Trenutno se Antea uz učiteljicu Mateu priprema za prijemni ispit prije upisa u srednju Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Puli te joj želimo još puno napretka i uspjeha u intenzivnim pripremama. Čestitamo od srca na uspješnom nastupu i hrabrosti te marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju uz najljepše želje i još puno uspjeha i radosti. Također zahvaljujemo roditeljima na podršci i učiteljima i ravnateljici OŠ Tar-Vabriga, objavili su iz Umjetničke škole.

policija granica granična mup ilustracija

Uhićen Talijan koji je krijumčario migrante u Hrvatsku

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

Radari u Istri u nedjelju 30. travnja 2023.