in

Uhvaćen i kažnjen: 19-godišnjak jurio Ipsilonom

Policijski službenici su i tijekom prethodnog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Tijekom prethodnog vikenda, od 11. do 13. lipnja, na području PU istarske evidentirano je 17 prometnih nesreća, od kojih četiri nesreće s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama je jedna osoba teže ozlijeđena, a tri osobe su zadobile lakše ozljede.  U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su ukupno 485 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 20 vozača i pet vozila. Utvrđeno je 256 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 75 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 35 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 18 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 61 prekršaj
  • ostali prekršaji – 67 prekršaj

U petak, 11. lipnja oko 20.20 sati, 19-godišnji vozače upravljao je osobnim automobilom BMW, pulske registarske oznake, kolnikom autoceste A9 od Kanfanara prema Puli brzinom od 186 km/h, na mjestu gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna od 9.000 kuna i zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana, priopćila je istarska policija u ponedjeljak 14. lipnja.

Tommy Tar Bankomat

TAR – POREČ: Eksplodirali bankomati u trgovačkim centrima

Teško ozlijeđen nakon naleta na srnu kod Kućibrega