in

Ukrao gliser u Limskom kanalu, uhvaćen i zbog provala u autokamp i još jedno plovilo

Ilustracija/Foto MUP

Policija zahvaljuje na suradnji građanima, s obzirom da je na temelju njihove dojave pronađen počinitelj kaznenih djela

Porečka je policija, u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Rovinj, provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 37-godišnjak počinio dva kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe.

Muškarca se sumnjiči da je u noći s 25. na 26. travnja u Limskom kanalu protupravno prisvojio gliser Renato Molinari, čime je 25-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća eura. Počinitelj je pronađen već idućeg dana, po dojavi građana koji su primijetili gliser kako pluta rovinjskim akvatorijem. Policijski službenici uputili su se odmah na teren te su kod mola u jednom kampu na području Rovinja pronašli ukradeni gliser, a na njemu počinitelja.

Također je utvrđeno kako je osumnjičeni počinio još dva kaznena djela. U razdoblju od 15. prosinca do 6. siječnja u jednom kampu na području Rovinja je iz otključane radionice otuđio alat na štetu pravne osobe iz Medulina, dok je tijekom travnja provalio u plovilo koje je bilo na vezu u jednom turističkom naselju te je otuđio razni ribički alat, čime je 46-godišnjeg vlasnika oštetio više stotina eura.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. 

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima koji su primijetili ukradeni gliser i koji su o tome obavijestili policiju. Drago nam je što građani imaju povjerenje u policiju i što surađuju s policijskim službenicima na održavanju povoljnog stanja sigurnosti, a što je ovom slučaju doprinijelo uhićenju osobe koja je počinila tri kaznena djela.

Foto arhiv Destilerije Rossi vižinada bajkini rakija vino

VINISTRA: Čak četiri zlata za Destileriju Rossi iz Vižinade

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Uhićeni zbog prijetnje i ozljeđivanja dvojice muškaraca