in

Umag: Iznajmljivao apartmane bolesnog muškarca, pa ga pokrao

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 53-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijevare, krivotvorenja isprave i krađe.

Muškarca se sumnjiči da je iskoristio povjerenje 49-godišnjaka, s kojim se dogovorio da umjesto njega brine o iznajmljivanju šest apartmana u naselju Murine, a o kojima se 49-godišnjak nije mogao brinuti zbog teškog zdravstvenog stanja. Prema dogovoru, 53-godišnjak je od ukupne dobiti trebao odbiti troškove iznajmljivanja apartmana te su muškarci zaradu od iznajmljivanja trebali podijeliti, no osumnjičeni je od turista naplaćivao iznajmljivanje smještaja u gotovini, a istovremeno je oštećenom lažno prikazivao da portal preko kojeg su se oglašavali apartmani kasni s uplatama. Osim toga, nakon što mu je 53-godišnjak vratio ključeve od apartmana, oštećeni je primijetio da mu iz podruma nedostaju razni predmeti, za koje je utvrđeno da ih je osumnjičeni otuđio.

Ukupna materijalna šteta koja je nastala 49-godišnjaku procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja 19. prosinca u poslijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Poreč: DND-ijada pokazala sve što su djeca naučila ove godine

Pulskoj ginekologiji Valamar donirao opremu vrijednu 100 tisuća kuna