in

Poreč: DND-ijada pokazala sve što su djeca naučila ove godine

Konferencijska dvorana Obrtničkog doma udomila je sinoć osamdesetak djece iz radionica Društva Naša djeca Poreč, njihove roditelje i noniće, mlađu braću i sestre, jer je DND-ijada prilika da mališani koji polaze naše radionice pokažu što su naučili od rujna do danas, ali i da zajedno zakoračimo u posebno ozračje kraja godine.

Kroz program je izvrsno vodila članica dramske grupe, Lara Stranić. Voditeljica likovne grupe Valentina Ujčić pripremila je malu izložbu radova djece vrtićkog uzrasta s kojima radi, dramska radionica Anči Ritoša Blažević predstavila se nadahnjujućim recitalom, četiri male plesačice Andreje Široki otplesale su ljupku koreografiju Mary Poppins, mali i malo veći breakeri Valentina Gašparinija izmamili su, kao uvijek, salve pljeska. Streličari Fredija Stojnića predstavili su se fotografijama, a i neke aktivnosti malih istraživača i malih znanstvenika koje vodi Valentina Mladinov.

Dječji forum, koji volonterski vode profesorica Dunja Klarić i Snježana Lehman pripremio je song kroz koji su predstavili dječja prava. Osim toga, na ulazu u dvoranu ponudili su gostima kupnju keksa koje su uglavnom sami pekli, a sav prihod namijenjen je pomoći u liječenju desetogodišnjeg Riječanina Maura Baraka, Naime, djeca iz foruma su utvrdila da je Mauro u postupku liječenja zakinut za čak 12 svojih prava, a na pitanje žele li što učiniti, spremno su se primili planiranja humanitarne akcije, ali i drugih aktivnosti koje će slijediti nakon praznika. Voditeljice žele da djeca u Forumu usvoje aktivistički stav, da osjete da svojim angažmanom mogu utjecati na promjene onih situacija i stanja s kojima nisu zadovoljni, a uz to i pomoći jednom djetetu. DND je ponosan na svoje „forumaše” koji su u sat vremena uspjeli sakupiti 1.105 kuna donacija.

Program je zaključen projekcijom video spota himne DND-a „Obojimo svijet bojama duge” koji je nastao kao volonterski autorski rad Ivane Domazet, stihovi, Gordan Gregurović glazba, Mladen Đaković, snimatelj spota, Leticija Liović je pjesmu otpjevala uz pomoć djece iz DND-a i USB-a.

No, to nije bilo sve. Gužva je nastala u dnu dvorane, nakon što su uključena svjetla, jer su tamo voditeljica i mali istraživači i znanstvenici ponudili i drugoj djeci izraditi avione od papira i hranilice za ptice od češera, kikiriki maslaca i sjemenki. A u predvorju je bilo obilja kolača koje su donijeli roditelji i poklončići DND-a djeci iz radionica.

Tijekom božićno-novogodišnjih blagdana očekuje se 10-ak posto više turista nego lani

Umag: Iznajmljivao apartmane bolesnog muškarca, pa ga pokrao