in

Pulskoj ginekologiji Valamar donirao opremu vrijednu 100 tisuća kuna

19.12.2018. Pula - Donacija aparata za limfnu drenazu Opcoj bolnici Pula. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Valamar je Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Pula osigurao opremu u vrijednosti više od 100.000 kuna za unaprjeđenje rada odjela i kvalitete liječenja. U Službi za ginekologiju i opstetriciju OB Pula godišnje se ambulantno pregleda oko 40.000 pacijentica, hospitalizira oko 3.100 pacijentica te obavi više od 1.300 poroda. Valamar, kao najveći poslodavac u turizmu s više od 6.600 zaposlenika od čega je čak 55% žena, smatra da je briga za zdravlje žena, a time i obitelji u Istarskoj županiji od velike važnosti za cjelokupnu zajednicu.

Osiguranje nove opreme Općoj bolnici Pula jedna je od inicijativa u sklopu Valamarovog krovnog programa Veliko srce Valamara, kroz koji Valamar podupire brojne vrijedne projekte za pomoć lokalnoj zajednici kojima je cilj unaprjeđenje i poboljšanje kvalitete života svih sugrađana.

“Uprava Bolnice se iskreno zahvaljuje Valamar Rivieri na donaciji stolice za magnetsku stimulaciju pelvičnog dna. Medicinska usluga koja će se pružati predstavlja nadstandard zdravstvenih usluga u našoj Bolnici a što je najvažnije najveću korist imat će pacijentice i pacijenti sa problemom urinarne inkontinencije“, istaknula je doc.dr.sc. Irena Hrstić, dr.med., ravnateljica OB Pula.

“Magnetska stimulacija pelvičnog dna je danas moderan konzervativni pristup liječenju za pacijentice s urinarnom inkontinencijom. Terapija je jednostavna, bezbolna, neinvazivna i već kroz nekoliko ciklusa primjene dolazi do ojačanja muskulature dna zdjelice i poboljšanja simptoma inkontinencije kod žena. Pacijentice se tretiraju kroz dnevnu bolnicu, ambulantno, a nakon terapije može normalno nastaviti njene dnevne aktivnosti. Veliki je to napredak u sveobuhvatnom pristupu problemu urinarne inkontinencije koji postaje sve veći problem, budući da su žene danas, u odnosu na ranija vremena, više radno i poslovno aktivne u svojoj trećoj životnoj dobi”, ističe doc.dr.sc. Dragan Belci, dr.med., pročelnik Službe za ginekologiju OB Pula.

„Kroz svoje programe društveno odgovornog poslovanja Valamar je aktivan partner destinacijama u kojima posluje. Vjerujemo da će ovaj aparat olakšati svakodnevni rad odjela pulske ginekologije te uvelike poboljšati kvalitetu liječenja i oporavka pacijentica“, istaknuo je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova u Valamar Rivieri.

Valamar u sklopu svojih devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja podržava različite projekte i inicijative u svojim destinacijama, što uključuje razvoj i osposobljavanje zaposlenika, razvoj destinacija, ulaganje u lokalnu zajednicu i brigu za potrebite, sustavan pristup očuvanju okoliša i kvalitete Jadranskog mora, kao i transparentnosti i odgovornosti kompanije prema njezinim dionicima, investitorima i dioničarima, piše u priopćenju ove hotelske kompanije.

Umag: Iznajmljivao apartmane bolesnog muškarca, pa ga pokrao

Umag: Iznajmljivao apartmane bolesnog muškarca, pa ga pokrao

Porečki Advent: Za vikend Psihomodo Pop, dječje predstave, Slatka Istra i humanitarna utrka

Porečki Advent: Za vikend Psihomodo Pop, dječje predstave, Slatka Istra i humanitarna utrka