in

Vandali ili sakupljači željeza? U LABINCIMA nestali poklopci na šahtovima i zapaljen stup javne rasvjete

Radi li se o mladenačkoj obijesti ili pak o sakupljačima željeza koje svakodnevno vidimo posvuda kako se voze kamionima?

Teško je sada reći što se točno dogodilo, ali u Labincima, naselju u sklopu Općine Kaštelir-Labinci, pod okriljem noći nestala su dva poklopca od lijevanog željeza koji su bili na šahtovima novog kanalizacijskog kolektora. Usput, u istoj zoni zapaljen je i stup javne rasvjete.

-Prijavili smo policiji. Radi se o šteti od nekoliko tisuća kuna koja se mora platiti iz općinskog proračuna, dakle iz džepova svih mještana. Koliko je točno šteta tek treba otkriti, jer još ne znamo je li na kandelabru javne rasvjete paljenjem oštećen i kabel.

Sama je sreća da nitko nije upao u šahtove. Iako se radi o bijelom putu, onuda se dosta prometuje, komentirao je načelnik Enio Jugovac.

Nije želio prejudicirati ništa na upit sumnja li na koga.

-Mladenačka obijest možda bi moglo biti, jer ni toga nam ne manjka. Prošle godine zapaljeno je desetak kontejnera za smeće. Uvijek je javna imovina na udaru, a na kraju plaćaju svi mještani, kazao je načelnik.

Što se tiče otvorenih šahtova, općina ih je ogradila kako bi ih vozači uočili i kako nitko ne bi upao unutra.

Načelnik veli da su sve prijavili policiji, pa se nadaju da će se brzo otkriti tko su počinitelji.

Fotografije Hrvatske u prestižnoj galeriji Kunsthalle u Münchenu

Valamar Riviera u idućoj godini investira 826 milijuna kuna