in

KAŠTELIR: Obnovit će se opasno raskrižje u Labincima i to s čak dva kružna toka

Načelnik Đulijano Petrović na raskrižju koje će se rekonstruirati

Najopasnija prometna točka u Općini Kaštelir-Labinci je raskrižje u Labincima na ulazu u mjesto, gdje se skreće za Tar, odnosno Višnjan. Kako doznajemo, konačno se našlo rješenje za opasno križanje i to vrlo neobično i složeno. Kako nije moguće srušiti postojeće kuće uz cestu bit će to zapravo dva kružna toka – jedan u obliku suze a drugi “običan”, standardno okrugli. Investitor će biti vlasnik prometnice, Županijska uprava za ceste Pazin, koja je već izradila idejno rješenje i s općinom potpisala ugovor.

Rješenje složenog raskrižja s dva kružna toka
Rješenje složenog raskrižja s dva kružna toka u Labincima

Dakle, kako je službeno opisano u idejnom rješenju, radi se o rekonstrukciji raskrižja cesta ŽC5040 i ŽC5041 kojom će se urediti prometne površine i oborinska odvodnja, te izgraditi autobusno stajalište s nogostupom. Bit će to jedinstveno rješenje, odnosno četverokrako, smaknuto raskrižje županijskih cesta složenog oblika, tj. dvojno kružno raskrižje s prevozanim središnjim otocima.

-Radovi bi trebali započeti krajem 2022., što zavisi o ŽUC-u. Procijenjena vrijednost investicije je 2,4 milijuna kuna a trajanje radova bit će oko tri mjeseca. Općina je u sklopu projekta riješila i financirala imovinsko-pravne odnose, financirat će javnu rasvjetu i same radove u skladu s mogućnosti, rekao nam je načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović.

labinci
Područje zahvata
Načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović
Načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović

testiranje na koronu

Zbog omikrona: HZJZ objavio nova pravila za samoizolaciju

maska zaštitna maskica korona covid

U Istri 116 novozaraženih, ponovno ima preminulih