in

Vikend na istarskim cestama: Vozili pijani, prebrzo, bez dozvole, bježali policiji…

U ponedjeljak, 7. ožujka u 0.45 sati, u Puli u Ulici Velog Jože, policijski službenici zaustavili su osobni automobil Škoda, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 60-godišnji vozač. Nad vozačem je provedeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1.61 promila. Vozač je isključen iz prometa te mu je određena kazna u iznosu od 10.000  kuna i izrečena mu je zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Policijski službenici Policijske postaje Pula su 7. ožujka oko 3.10 sati na Cesti prekomorskih brigada u Puli zaustavili automobil VW Golf, slavonskobrodskih registracijskih oznaka, kojim je bez položenog vozačkog ispita i dok nije koristio sigurnosni pojas upravljao 27-godišnjak. Muškarac je zaustavljen nakon što se prethodno u Ulici Marsovo polje oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policijskih službenika i  povećao brzinu kretanja, zbog koje je izgubio nadzor nad automobilom, udario u povišeni prometni otok te se zaustavio na autobusnom ugibalištu. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje. Protiv njega se zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Naime, kako je objavila istarka policija u ponedjeljak, u dane vikenda, od 4. do 6. ožujka, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 14 prometnih nesreća, od kojih osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a 11 osoba je lakše ozlijeđeno.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 452 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 10 vozila. Utvrđeno je 192 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 51 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 29 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 34 prekršaja
  • ostali prekršaji – 64 prekršaja.


policija pixabay

U novogodišnjoj noći ušao u zaključani tunel i ukrao kasu, radijator, pisač…

Sjedište Općine Kaštelir-Labinci i pošta/Foto Tanja Kocijančić

Raspored cijepljenja po gradovima i manjim mjestima od 8. ožujka