in

VOZI SE PREBRZO I NEPAŽLJIVO: Na području Flenga i Buića 2 nesreće i 3 ozlijeđena

Nesreća kod Flenga

Jučer i danas na području Poreštine dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene. U prvoj je sudjelovao jedan, a u današnjoj nesreći više vozila.

Kako doznajemo od policije, u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 14.45 sati, na cesti D75 kod mjesta Flengi lakše je ozlijeđen 62-godišnji vozač. Nesreća se dogodila kada je muškarac upravljao teretnim automobilom Renault Kangoo, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 0.85 promila te je iz zasad neutvrđenog razloga sletio s ceste u šumu, pri čemu je zadobio lakše ozljede. Radi počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 62-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak, saznajemo iz Policijske uprave istarske.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 8.35 sati na području Poreča, dvije su osobe lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je 43-godišnjak upravljao automobilom Toyota Yaris, riječke registarske oznake, iz smjera Poreča u smjeru Pazina. Vozač je zbog neprilagođene brzine, pri nailasku na kolonu vozila,  prednjim dijelom udario u teretni automobil Dacia Duster, riječke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 56-godišnjak. Od siline udarca teretni automobil je odbačen u automobil Toyotu Auris, pulske registarske oznake, kojim je ispred njega upravljao 41-godišnjak. Toyota je odbačena u automobil Opel Corsu, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 69-godišnjak iz Poreča. U nesreći su vozač Toyote Auris i vozač Dacie lakše ozlijeđeni.

Protiv 43-godišnjeg vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćio je Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske.

Foto Facebook Policijska patrola – Istra

Romantika, ljubav i vino u KAŠTELIRU 6. srpnja – Evergreeni i lake note uz Bruna Krajcara i sestre Husar

Kako prepoznati štetne vrste, alge i školjkaše? U POREČU startaju ljetne radionice morske biologije