in

Prijem za načelnike Poreštine ususret Danu policije i blagdanu Sv. Mihovila

U povodu obilježavanja Dana hrvatske policije, koji se slavi na blagdan Sv. Mihovila 29. rujna, načelnik Policijske postaje Poreč Davor Švenda održao je prijem za porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića te načelnike općina Poreštine. Uz načelnika Funtane Mladena Grgete, Vižinade Marka Ferenca i Višnjana Angela Matticha, prijemu se pridružio i Švendin pomoćnik Krunoslav Marin.

Odlična turistička sezona odrazila se i na pojačane aktivnosti Policijske postaje Poreč, koja brine o tome da Poreč bude siguran grad, prvenstveno zbog ljudi koji u njemu žive, ali i zbog turista koji tijekom sezone borave u našem gradu. Svi su dosadašnju suradnju ocijenili odličnom, a načelnik Švenda posebno se zahvalio Gradu Poreču i gradonačelniku, koji je u suradnji s turističkom tvrtkom Plava Laguna osigurao smještaj za dodatnih osam policajaca tijekom turističke sezone, što je omogućilo veću prisutnost policije na području Poreštine. Podsjetimo, Policijska postaja Poreč u svojem radu pokriva područje cijele bivše Općine Poreč, odnosno, današnjeg Grada Poreča i sedam okolnih općina.

Uz redovne policijske poslove, kontinuirano je veliki interes i za izdavanje radnih dozvola, a bilo je govora i o najavljenoj obnovi zgradi postaje, za što je Ministarstvo unutarnjih poslova u državnom proračunu već rezerviralo sredstva te se, po zadnjim dostupnim informacijama, radi na projektnoj dokumentaciji.

Zaključno, gradonačelnik se u ime svih prisutnih zahvalio policiji na predanom radu i odličnoj suradnji, te je svim policijskim službenicama i službenicima čestitao Dan hrvatske policije – blagdan Sv. Mihovila, priopćeno je iz gradske uprave.

uhićenje lisice policija

Vozio bez vozačke, bježao policiji, ugrožavao tuđe živote…

NOVIGRAD: Svečano otvoreni novi prostori za vrtiće Tičići i Girasole