in

Mora u ZATVOR zbog vožnje skutera s 2,31 promila

Ilustracija MUP

Policijski službenici su ovog vikenda na istarskim prometnicama zaustavili dva vozača koji su upravljali vozilima s preko dva promila.

U petak, 6. rujna oko 23.55 sati, u Ulici Jakova Volčića u Rovinju, 33-godišnjak je upravljao mopedom Peugeot, slavonskobrodske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.31 promila. Muškarac je uhićen i radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama u subotu doveden na nadležni sud, koji mu je izrekao kaznu zatvora od sedam dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca.

U nedjelju, 8. rujna oko 1.40 sati, policijski službenici su zaustavili automobil Hyundai, pulske registarske oznake, kojim je u Umagu iz smjera Savudrijske ulice u smjeru naselja Komunela upravljao 50-godišnjak. Muškarac je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.16 promila i to za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole te je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se  radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu, priopćila je policija.

BAJAGA zatvara ljeto u Poreču

POREČ: Počela nova školska godina – u klupe sjela 172 prvašića