in

VOŽNJA UZ ALKOHOL – S 3,17 promila zabio se u stablo i završio u zatvoru, a drugi s 2,16 promila kažnjen s 5.000 kuna

Foto: PixaBay.com

Unatoč stalnim upozorenjima policije koliko je opasno voziti pod utjecajem alkohola, vozači su opet uhvaćeni na djelu.

Pulska prometna policija  je danas oko 12,45 sati zaustavila 57-godišnjaka koji je upravljao automobilom Citroen Saxo, kolnikom Ronjgove ulice u Puli. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,16 promila te je isključen iz prometa. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  određena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna, te  zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju  od 12 mjeseci. 
Također, noćas oko 1,35 sati na Cesti prekomorskih brigada, policijski službenici zaustavili su automobil Peugeot, pulske registarske oznake kojim je upravljao 36-godišnjak. Utvrđeno je kako je vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 2,12 promila. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pulska prometna policija je u subotu oko 18,45 sati u Labinskoj ulici u Puli, postupala po dojavi o prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, utvrđeno je da je nesreću izazvao automobil Mercedes, pulske registarske oznake kojim je upravljao 46-godišnjak. Utvrđeno je da je uslijed vožnje pod utjecajem alkohola od 3,17 promila i uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio van kolnika i udario u stablo. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jučer je doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 8 dana, priopćeno je iz PU istarske.
 
Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost vozačima da je alkohol jedan od uzročnika najtežih prometnih nesreća te ih poziva da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol, već da brinu o vlastitoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu. 

U bivšoj umaškoj cementari policija uništila protubrodsku minu

NOVIGRAD: Izbori za vijeća mjesnih odbora – kandidate imaju samo 2 stranke i jedna grupa birača – pogledajte tko su