in

VRSAR: Policija dovršila očevid nakon požara u školi. Šteta je velika

Požar u školi u Vrsaru - Foto Vatrogasci Poreč

Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavila očevid i utvrdila kako je dana 11.11.2022. godine u vremenu od 00,00 do 01,00 sati izbio požar najvjerojatnije na prvom katu zgrade stare osnovne škole. Kako doznajemo nadalje u subotu, u Policijskoj upravi istarskoj tom je prilikom izgorjela drvena međukatna konstrukcija između prizemlja i prvog kata, te između prvog kata i potkrovlja zgrade, kao i krovna drvena konstrukcija, uslijed čega je došlo do urušavanja krovne konstrukcije sjevernog dijela krovišta zgrade.

STara škola Vrsar - Požar uništio glazbene instrumente na kojima vježbaju djeca
Stara škola Vrsar – Požar uništio glazbene instrumente na kojima vježbaju djeca

U požaru je izgorjelo i oštećeno nekoliko muzičkih instrumenata. Radi utvrđivanja točnog uzroka požara na mjesto događaja izaći će vještaci Centra za kriminalistička vještačenja, nakon čega će se naknadno utvrditi i visina materijalne štete, odgovorili su na naš upit iz PU istarske u subotu 12. studenog 2022.

Dodajmo da staru školu inače koriste lokalne udruge ali i odjel Umjetničke škole Poreč u kojem se vrsarska djeca glazbeno obrazuju. Nažalost, njihove su učionice neupotrebljive, pa je privremeno dogovoreno da učenici nastavu pohađaju u prostorima OŠ Vladimira Nazora Vrsar. Materijalna šteta je svakako velika. Srećom da su porečki vatrogasci uz pomoć vrsarskih DVD-ovaca brzo intervenirali i ugasili pođar, te da nije bilo ozlijeđenih.

Rabac - Foto Marinela Žiković

Lipo je u Istri – Natječaj za umjetnike do 30 godina

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

Porečki učenici u rodnoj kući Mate Balote u Raklju