in

Zadržan u zatvoru zbog droge i prometnih prekršaja

Ilustracija MUP

Vozač je bio pod utjecajem alkohola i odbio je testiranje na prisutnost droga, a vozio je neregistrirani automobil dok mu je vozačka dozvola oduzeta

Djelatnici Postaje prometne policije Pula zaustavili su jučer, 13. travnja oko 18.25 sati, na kolniku županijske ceste 5099 zaustavili neregistrirani automobil Renault, pulske registracijske oznake, kojim je iz smjera Svetvinčenata prema Bokordićima upravljao 34-godišnjak.

Policijski službenici su obavljenim provjerama utvrdili kako vozač upravlja automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta radi neobavljanja izvanrednog liječničkog pregleda, dok je alkotestiranjem utvrđeno kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 0.68 promila. Budući da je muškarac kod sebe imao 0.78 grama marihuane, policijski službenici ponudili su mu testiranje na prisutnost droga u organizmu, a što je 34-godišnjak odbio.

Policijski službenici uhitili su vozača te su protiv njega podnijeli optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kao i Zakona o osobnoj iskaznici, s obzirom da muškarac nije sa sobom imao ni osobnu iskaznicu. Policijski službenici priveli su danas 34-godišnjaka nadležnom sudu koji mu je odredio privremeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od deset dana, priopćila je istarska policija 14. travnja.

Slovenska policija dodijelila policajcu iz Buja medalju za hrabrost i požrtvovnost

Foto Jedriličarski klub Vega

Jedriličari pulske Vege na vrhu Europa Cup Trophyja s pet medalja