in

Zbog tragične pogibije učenika porečke škole: Ministarstvo pokrenulo postupak krizne intervencije

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

Učenik porečke Srednje škole Mate Balote Poreč poginuo je na maturalnom putovanju u Pragu u noći s petka na subotu, između ponoći i jedan sat, o čemu smo izvještavali jučer. Četiri profesora i 87 učenika krenuli su na put u četvrtak, a umjesto u nedjelju zbog ove tragedije stigli su kasno sinoć u Poreč.

Ministarstvo obrazovanja, kako je jučer popodne izvijestilo u svom priopćenju, sljedeći tjedan hitno šalje tim za krizne slučajeve i za psihološku pomoć u školu. Naveli su u priopćenju da su u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole Krešimirom Bronićem te najavili da su pokrenuli postupak krizne intervencije. Ministarstvo je također izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole.

“Maturant naše srednje porečke škole, nažalost, smrtno je stradao na maturalnom putovanju u Pragu. Nesreća se dogodila u noći s petka na subotu između ponoć i jedan sat. Profesori su mi javili što se dogodilo jer im je to i dužnost. Očevid je napravljen, međutim zapisnika i rezultata očevida nemam, tako da vam, nažalost, ne mogu ni reći više informacija”, rekao je za DNEVNIK.hr ravnatelj škole Krešimir Bronić.

Više o tragičnoj pogibiji 17-godišnjaka čitajte u našem članku od jučer:

Foto Grad Poreč

POREČ U PLAVOM: Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

BUJE: U utorak predstava za djecu “Carevo novo ruho” Teatra Naranča