in

Žena (64) nasjela na zavodnika s Fejsa. Za njegov paket iz Jemena platila više tisuća eura…

Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, policija upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje

Pazinska policija istražuje slučaj tzv. romantične prijevare, kojom je 64-godišnja žena oštećena za više tisuća eura. Naime, žena je početkom ove godine putem društvene mreže upoznala muškarca, koji je nakon što su se neko vrijeme dopisivali i nakon što joj je svakodnevno slao romantične poruke i stvorio s njom odnos povjerenja, zatražio da primi paket s njegovom ušteđevinom za njegov povratak iz Jemena u Hrvatsku. Od žene je tražio da plati poštarinu od više tisuća eura, što je ona i učinila.

Budući da ni paket ni muškarac nisu došli, žena je shvatila da je prevarena te je događaj prijavila policiji. Policijski službenici utvrđuju okolnosti prijevare i tragaju za počiniteljem.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama.

Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise. Policija upozorava građane da budu  oprezni i da ne dijele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati i koji bi počinitelju mogao poslužiti za ucjenjivanje. Više savjeta o tome kako spriječiti romantične prijevare, možete saznati na LETKU

Foto Anja za Pixabay - Ilustracija

Policija u Istri uhitila dvojicu vozača. Jedan ostao i bez auta. Evo što su napravili

pas psi pixabay ilustracija

Istarska policija našla vlasnika psa koji je izgrizao dijete