in

Crveni križ u tri dana podijelio 129 tona hrane, 50.000 litara vode i 21.000 toplih obroka

Hrvatski crveni križ (HCK) izvijestio je u subotu da su na potresom pogođenim područjima u posljednja tri dana, uz ostalo, podijelili više od 129 tona hrane, 50.000 litara vode te 21.000 toplih obroka, a osigurali su i dvije nove lokacije u Petrinji za smještaj građana.

Podijelili su također i 172 grijalice, 650 deka, 39 agregata te 700 paketa dječje hrane i opreme.

Iz HCK ističu kako su osigurali i psihosocijalnu podršku za 1.600 osoba te su organizirali 33 aktivnosti na otvorenom.

Otvorili su i dvije dodatne lokacije u Petrinji na kojima su smješteni stanovnici s pogođenih područja gdje im je na raspolaganju služba za traženje nestalih i psihosocijalna pomoć.

Nove lokacije su u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića na Trgu matice Hrvatske te u Područnoj školi Češko Selo.

Izvijestili su da su uz postojeće lokacije na kojima se dijeli humanitarna pomoć u Petrinji otvorili i dodatnu lokaciju kod Lidla u Sisačkoj ulici 1a.

“Donacije humanitarne pomoći u većim količinama za koje je potrebna kompleksnija logistika, a koje nisu odjevni predmeti, mogu se dostaviti na Zagrebački Velesajam, paviljon broj 6. Na istom mjestu svi koji pripremaju tople obroke za stanovnike pogođenih područja mogu preuzeti namirnice”, navodi se u priopćenju HCK.

Do jučer je na ime Apela uplaćeno ukupno 36.392.944 kuna donacija fizičkih i pravnih osoba za stradale u potresu, a sredstva se još uvijek prikupljaju.

Donatorski telefon – 060 90 11 – primio je 69.169 poziva, što iznosi ukupno 432.306,25 kuna pomoći.

Podsjećaju da se u Petrinji humanitarna pomoć može dobiti i u Teniskom klubu Petrinja, što je i polazna lokacija za podjelu paketa po selima.

U centru Petrinje dijeli se humanitarna pomoć i topli obroci, a obroci se mogu dobiti i na rukometnom igralištu.

U Glini se humanitarna pomoć dijeli u Drvenom centru, a u Sisku se dijeli u prostorijama svih škola.

HCK ističe da se humanitarna pomoć, higijenski paketi, paketi s odjećom i obućom, paketi hrane te topli obroci konstantno odvoze u stradala sela na području Sisačko-moslavačke županije, od Strašnika, Hrastovice, Majske Poljane i Mošćenice te do mjesta u općinama Zagrebačke županije.

ODLAZE U RUŽNU POVIJEST: Petarde od danas zakonom zabranjene!

PAKETIĆI DOBROTE: Djeca Vižinade za djecu Banovine