in

ČUVAJMO OKOLIŠ: Žitelji Poreštine mogu se besplatno riješiti glomaznog otpada iz svojih kućanstava

Otpad u prirodi - Foto Tanja Kocijančić

Komunalna tvrtka Usluga Poreč poziva sve građane da se potpuno besplatno riješe glomaznog otpada iz svojih kućanstava. Svi njihovi korisnici imaju pravo jednom godišnje na besplatno skupljanje i odlaganje glomaznog otpada s kućnog praga. Fizičke osobe, odnosno kućanstva imaju pravo jednom godišnje potpuno besplatno zatražiti odvoz 3m3 glomaznog otpada.

Pozivom na broj 052/555-728 korisnici naručju baju koju djelatnici Usluge dovoze na kućnu adresu, te je uklanjaju i odvoze nakon što je napunjena. Osim toga, korisnici ostvaruju pravo na odlaganje iste količine otpada na reciklažnom dvorištu, također bez dodatne naknade.

-Ovim putem želimo naglasiti da građevinski otpad, odnosno šuta (žbuka, dijelovi zidova, betona, keramičkih pločica, crjepova i sl.) ne spada u kategoriju glomaznog otpada te će se odvoz takve vrste otpada iz napunjenih spremnika dodatno naplaćivati.  Naime, riječ je o otpadu koji Usluga mora dalje zbrinuti na način da ga predaje ovlaštenom sakupljaču takve vrste otpada te se ta usluga dodatno naplaćuje, poručuju iz ove tvrtke.

Ipak, ako građani ne znaju što s takvim otpadom, mogu ga dovesti na reciklažno dvorište na Košambri ali u maksimalnoj količini od 400 kilograma, koje sva kućanstva imaju pravo jednom godišnje odložiti potpuno besplatno.

-Vjerujemo da svi zajedno želimo ljepši i čišći Poreč, bez glomaznog i građevinskog otpada na javnim površinama, livadama i našim šumama. Iskoristite besplatne usluge, riješite se otpada iz svog kućanstva, poručuju iz Usluge.

vižinada iz zraka centar povijesna jezgra

VIŽINADA bilježi turistički rekord – Ostvareno čak 22 posto više noćenja i 25 posto više dolazaka!

Porezna inspekcija nadzire Advent u cijeloj Hrvatskoj: Na najvećem udaru četiri djelatnosti