in

Porezna inspekcija nadzire Advent u cijeloj Hrvatskoj: Na najvećem udaru četiri djelatnosti

Od četvrtka ponovno kreće akcija pojačanog nadzora fiskalizacije koja će trajati tjedan dana.

‘Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.
 
Obavještavamo porezne obveznike da će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom još intenzivnije provoditi nadzore fiskalizacije tijekom Adventa i predstojećih blagdana na cijelom području Republike Hrvatske.
 
Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

U razdoblju od 5. do 11. prosinca nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:
 
1.) – G 47.7 – Trgovina na malo ostalom robom u specijaliziranim prodavaonicama,
2.) – G 47.8 – Trgovina na malo na štandovima i tržnicama,
3.) – I 56 – Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića i
4.) – N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije, stoji u najavi i opravdanju akcije od strane Porezne uprave.

Izvor Poslovni.hr

Otpad u prirodi - Foto Tanja Kocijančić

ČUVAJMO OKOLIŠ: Žitelji Poreštine mogu se besplatno riješiti glomaznog otpada iz svojih kućanstava

Održani Info dani za istarske udruge – na novom natječaju za ideje osigurano 187.500 kuna