in

DAN OPĆINE TAR-VABRIGA – Laureatkinje Marina Dželalija Jakominić, Anamarija Kodnik Circota i Irena Gašparini

Foto Tanja Kocijančić

Općina Tar-Vabriga obilježila je sinoć svečanom sjednicom Općinskog vijeća svoj, kao i Dan svoje zaštitnice sv. Marije Karmelske. Fešta za širu javnost održat će se u subotu, 16. srpnja, a program možete pogledati na našem portalu klikom OVDJE
Najsvečaniji trenutak na sjednici bilo je uručenje zahvalnica zaslužnima a ove su ih godine primile tri iznimne žene.

marina dželalija anamarija circota ivana gašparini
Marina Dželalija Jakominić, Anamarija Kodnik Circota i Irena Gašparini – Foto Tanja Kocijančić

Dakle, zahvalnice su dobile Irena Gašparini za predanost, ljubaznost i kompetentnost u svakodnevnom radu, Marina Dželalija Jakominić za predanost svom nastavničkom radu, promicanju imena Općine Tar-Vabriga na području umjetnosti kroz mnogobrojna sudjelovanja i postignutim rezultatima na likovnim natječajima, te Anamarija Kodnik Circota za ostvarene sportske rezultate te konstantnom promicanju imena Općine Tar-Vabriga na području sporta, promicanje sportskog duha, razvoja sportske kulture te svijesti o važnosti bavljenja sportom među djecom i mladima.

vijećnici tar foto tanja kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Mladen Vojinović, a zatim su se prigodnim riječima obratili vijećnicima i gostima načelnik i njegov zamjenik – Nivio Stojnić i Gaetano Benčić.

Načelnik Stojnić podsjetio je da su u 16 godina postojanja općine realizirali većinu projekata koje su si zacrtali. Posebno je istaknuo zadnju investiciju u promet – gradnju kružnog toka na glavnoj cesti Poreč – Novigrad kojim su riješili jedan od većih crnih točki zbog velikog broja kobnih nesreća, a nadaju se isto učiniti u Gedićima.

-Među velikim projektima koje smo si zacrtali prije 15 godina bila je gradnja uljara, što je ostvareno, zatim muzej maslinovog ulja koji planiramo riješiti do kraja ovog mandata ako uspijemo konačno dobiti bespovratna sredstva iz EU fondova. Uspjeli smo dosad riješiti krov. No, projekti za cjelokupnu realizaciju je spreman. Važan nam je i ribarski muzej u Santa Marini koji se gradi i koji bi trebao biti gotov dogodine prije turističke sezone, a to nam je važno za očuvanje tradicije, rekao je Stojnić, dodavši da puno rade kako bi postali još bolja i prepoznatljiva destinacija, te da stvore bolju budućnost za svoju djecu.

Donačelnik Benčić obratio se na talijanskom jeziku kazavši da su brojni projekti realizirani, te da je lice mjesta s godinama promijenjeno. Mnogo je toga učinjeno unatoč brojnim kritikama, a puno će toga još napraviti jer je općinska uprava vrlo aktivna i radi na brojnim novim projektima.

Obojica su čestitali dobitnicama zahvalnica i svim mještanima čestitali Dan općine i sv. Marije Karmelske, za što će se proslava odvijati tijekom današnjeg dana – 16. srpnja.

Foto Aquacolors Poreč

AQUACOLORS POREČ: Adrenalinske atrakcije, bazeni i Lazy river od 500 metara

policija nesreća

POREČ: Zabili se u stup rasvjete u kružnom toku i pobjegli