in

Dan općine VIŽINADA: Ovogodišnja priznanja BRATIMA RITOŠA, MARIJANU ARMANU i Limenoj glazbi ZAJEDNICE TALIJANA

Foto Tanja Kocijančić

Dan općine Vižinada obilježit će se trodnevnim programom koji će početi sutra, 27. rujna, kada će se na svečanoj sjednici Vijeća dodijeliti priznanja zaslužnima.

Pa će tako zahvalnice dobiti tvrtka Brati Ritoša i vinar Marijan Arman, dok će posebno priznanje Općinskog vijeća primiti Limena glazba Zajednice Talijana Vižinada.

Brati Ritoša je vrlo uspješna tvrtka koja posluje četvrt stoljeća i mnogo je puta sufinancirala udruge i manifestacije koje su u interesu Vižinade.

Marijan Arman je je svojim radom nastavio poticati izvorne vrijednosti tradicije svojih vrijednih i marljivih predaka, te je uzgajanje vinove loze i proizvodnju vina doveo do savršenstva. Osvajač je brojnih nagrada.

Limena glazba ZT-a prvi je put osnovana 1906. i djelovala je neprekidno do 1948. godine. Na inicijativu ZT-a i postojećih glazbenika ponovo je ustrojena 1993. godine, da bi prvi nastup imala nakon godinu dana. Od 2013. novi dirigent Alen Bernobić vodi Limenu glazbu koja danas okuplja tridesetak aktivnih članova, pretežito mladih koji su puni entuzijazma. Uskoro će obilježiti 25. obljetnicu djelovanja.

Prije svečane sjednice u 18 sati u Domu kulture, sutra će se u 17 sati položiti kamen temeljac čime će se obilježiti početak gradnje vrtića i jaslica. Od 19 sati slijedi zajedničko druženje uzvanika i mještana uz Little Whisper duo.

Subota, 28. rujna, rezervirana je za likovni ex tempore u organizaciji Zajednice Talijana, a nedjelja za popularni rekreativni biciklističko-pješački maraton Parenzana koji starta iz centra Vižinade u 10 sati.

U ponedjeljak, 30. rujna, u župnoj crkvi Sv. Jeronima u 17 sati služit će se svečana misa.

SMANJUJU SE POTICAJI: Na štednju od 5.000 kuna država daje 35 kuna

Bogat vikend u GROŽNJANU: Popularni slikarski Ex tempore uz izložbu vina, bijelog tartufa i glazbu