in

Danas, 20. listopada, u Istri akcija kontrole brzine

Foto Policijska uprava istarska

Na području Policijske uprave istarske 20. listopada 2022. godine će se od 9 do 14 sati provesti prometna akcija „Kontrola brzine kretanja vozila“.

Najviše osoba stradalo je u prometnim nesrećama koje su se dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Na području Policijske uprave istarske, od 14. siječnja do 18. listopada, u prometnim nesrećama koje su se dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine, poginulo je osam osoba, 45 je teško, a 190 lakše ozlijeđeno.

Za vrijeme prometne akcije na cestama, osim pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, nadzirati će se vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj. Prekršaji su baza iz kojih nastaju prometne nesreće. Što su brzine veće, u slučaju prometne nesreće posljedice će biti teže. Da se ne dogodi prometna nesreća i ne nastane posljedica za život i zdravlje sudionika u prometu, vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom. Nedopuštena brzina, osim što ugrožava sigurnost vozača, ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu, a osobito putnika i pješaka.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise, priopćeno je iz Policijske uprave istarske.

Postavljanje dekoracija na Trgu Joakima Rakovca u centru Poreča - Foto Usluga

POREČ krenuo s ukrašavanjem ulica i trgova

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga - Uređuje se

TAR – Krenulo uređenje “Zelene učionice” za koju je škola dobila bespovratna sredstva