in

TAR – Krenulo uređenje “Zelene učionice” za koju je škola dobila bespovratna sredstva

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga - Uređuje se "Zelena učionica"

U utorak 18. listopada počela je prva faza projekta OŠ Tar-Vabriga „Zelena učionica“. Ovo je dugo pripremani projekt škole čiji je cilj stvoriti “zelenu” učionicu u kojoj će se provoditi nastava na otvorenom.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga - Uređuje se
Foto Osnovna škola Tar-Vabriga – Uređuje se “Zelena učionica”

Općina Tar-Vabriga nabavila je 10 kubičnih metara zemlje za uređenje zelene površine i posudila alat za sadnju biljaka. Zemlju je dovezao bager, a odabrana skupina učenika, pod nadzorom učitelja Ilije Babića i uz koordinaciju knjižničarke Lorne Velenik-Žufić, rastegla je zemlju po ograđenoj površini buduće zelene učionice i posadila bilje.

Posađena su tri lješnjaka, dva badema, dva jasmina i kesten.  Sljedeći put će saditi mediteransko i začinsko bilje, javili su iz OŠ Tar-Vabriga.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga - Uređuje se
Foto Osnovna škola Tar-Vabriga – Uređuje se “Zelena učionica”

Podsjetimo, Osnovna škola Tar-Vabriga dobila je na natječaju Zaklade Istra za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ bespovratnih 22.870,47 kuna za uređenje „Zelene učionice“.

Projektom će se urediti zelena površina, koja se nalazi odmah do škole i igrališta, kroz ugradnju solarnih svjetiljki, izradu drvenih klupa i stolića, postavljanje drvene sjenice te izradu vertikalnih drvenih podloga za sadnju medonosnih biljaka. Učenici će sudjelovati u kreiranju manjih labirinata za opuštajuću i usmjerenu šetnju, izradi kućice za ptice i edukativne ploče o pčelama i figurama pčela te hotela za kukce. Kroz aktivnosti će se urediti poseban didaktičko metodički kutak za djecu s posebnim potrebama, napisala je Zaklada prigodom objave rezultata natječaja.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga - Uređuje se
Foto Osnovna škola Tar-Vabriga – Uređuje se “Zelena učionica”

Foto Policijska uprava istarska

Danas, 20. listopada, u Istri akcija kontrole brzine

Neven Kepeski - Foto Gradska knjižnica Poreč

“Umreženi ili zamreženi” – Na istoj strani(ci) s Nevenom Kepeskim u porečkoj Baloti