in

Crveni križ Bujštine uspješno završio školu plivanja za djecu s teškoćama u razvoju

Foto Crveni križ Bujštine

Završena je škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju koju je pohađalo desetero djece s kojima se kroz četiri dana radilo individualno sa trenerom i njihovim roditeljima.

Nositelj projekta škole plivanja za djecu s teškoćama u razvoju bio je Crveni križ Bujštine. Projekt je financiran kroz Službu spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa po nazivom „Sigurnost na vodi“. Partner u provedbi bila je Udruga Pružam ti ruku Umag koja se bavi promidžbom i unapređivanjem položaja djece sa teškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom. Cilj programa usmjeren je prema postizanju veće sigurnosti djece s TUR-om prilikom boravka uz vodu i u vodi kao i pomoć roditeljima na način da njihova djeca kvalitetno i pod stručnim vodstvom provode dio svog slobodnog vremena.

Školu plivanja vodio je trener Nenad Popović, a uključeni su bili i roditelji koji su pomagali treneru i sami učili kako pomoći djeci da kroz igru u moru savladaju tehnike plivanja. Škola plivanja se održavala u uvali kod Stella Marisa u Umagu “Villa Rita”, saznajemo iz Crvenog križa Bujštine.

ljetni kamp društvo naša djeca

POREČ: Više od 1.500 djece i mladih u ljetnim kampovima

Foto Javna vatrogasna postrojba Pula FAcebook

Stablo palo na automobile i šatore u kampu