in

DOBRE VIJESTI: Napreduje izgradnja dječjih vrtića i jaslica u Varvarima i Novoj Vasi

Foto Grad Poreč

Porečka prigradska naselja Nova Vas i Varvari uskoro će biti bogatija za nove dječje vrtiće i jaslice, čime se zaokružuje jedan od najznačajnijih investicijskih ciklusa u predškolsko obrazovanje u porečkoj povijesti. Tijekom ovog razdoblja – od 2018. godine do danas, izgrađeni su vrtići u Žbandaju, Dračevcu, Velom Maju, a energetski je obnovljen Gornji vrtić, uređene su prostorije za nove skupine u postojećim objektima te je dogovoreno daljnje korištenje prostora Maro kluba u Špadićima. Također, u tijeku je izgradnja navedena dva vrtića koji će osigurati dodatnih 300 mjesta, kako bi se zadovoljile sve potrebe naših mladih sugrađana.

U naselju Varvari investicija odlično napreduje, te je već počelo podizanje zidova i dovršeno betoniranje prve ploče. Podsjetimo, Grad Poreč ostvario je sufinanciranje kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti iz europskih fondova u iznosu od 1,45 milijuna eura (10,9 milijuna kuna) bespovratnih sredstava za dogradnju i opremanje novog dječjeg vrtića i jaslica u Varvarima, dok će preostali dio samostalno financirati.

S druge strane, u naselju Nova Vas, u tijeku su zemljani radovi koji uključuju iskope s sanacijom terena i pripreme za temeljenje građevine. Projekt u potpunosti financira Grad Poreč te se radi o prvom vrtiću u jednom od najvećih porečkih mjesnih odbora.

– Očekujemo dovršetak radova i otvorenje novih vrtića u 2025. godini. Vrtići i jaslice bit će opremljeni prema najsuvremenijim standardima, pružajući sigurno i poticajno okruženje za oko 300 djece. Ovaj projekt odgovara na rastuće potrebe mladih porečkih obitelji te konstantan porast broja rođene djece u našem gradu, a mi nastavljamo dalje s planiranjem investicija za sve generacije naših sugrađana, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić – objavio je Grad Poreč.

Više fotografija s dvaju gradilišta pogledajte na našoj Facebook stranici na linku:

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid0y1nBkvU4qLhxz3xcMxc5P9F2wTQ9EGevVT9Gt7Z5u1gSFMApv5z67pqub2iqaazQl?notif_id=1710843991468498&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča primio državnog prvaka – atletičara Luku Košeta

Foto Plesni studio Unique Poreč

Porečki Plesni studio Unique osvojio Pula Dance Open