in

Gradonačelnik Poreča primio državnog prvaka – atletičara Luku Košeta

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je prijem za mladog atletičara Luku Košeta, člana porečkog atletskog kluba Maximus, koji se na nedavnom zimskom bacačkom prvenstvu okrunio titulom državnog prvaka u bacanju koplja. Natjecanje se održavalo u Splitu, a natjecatelji su se takmičili u bacanju koplja, kugle, kladiva i diska u svim dobnim kategorijama.

Gradonačelnik je čestitao Luki kojemu je ovo četvrta medalja sa državnih prvenstava, ukupno druga zlatna. Ujedno su se prisjetili kakao je Luka na prijemu bio i prije dvije godine kada je osvojio medalju za bacanje vorteksa, a već tada j najavio da želi nastaviti i s kopljem, (naime s vortexom se trenira do 13 godina, nakon čega se treninzi nastavljaju s kopljem). Kako je dokazao, i sa kopljem se odlično snalazi, a trener Maximusa Miro Vranić koji je s Lukom bio na prijemu istaknuo je kako velike zasluge idu Lukinim roditeljima koji s njime vježbaju i treniraju. Zahvalili su se i Ivanu Radešiću, bacačkom treneru iz Medulina, kao i Sportskoj zajednici grada Poreča čiji su predstavnici direktor Aleksandar Beaković i v.d. glavnog tajnika Zoran Jendrašić također bili na primanju, na ustupanju terena za treniranje i omogućavanju najboljih trenažnih uvjeta.

Luka je već u 2. seriji bacio vodećih 45,97 metara i zadržao prvu poziciju do zadnje serije gdje je hicem od 46,07 samo potvrdio prvu poziciju i naslov državnog prvaka. Luka je rekao kako voli sve sportove, a ovaj mladi uspješni sportaš već nekoliko godina aktivno trenira i rukomet. Kao osmaš planira upisati srednju školu u Poreču i nastaviti sa treninzima.

Gradonačelnik je čestitao Luki  na iznimnom uspjehu te izrazio ponos cijele zajednice na ovakve iznimne rezultate.

-Uvijek nam je drago čuti za uspjeha naših sportaša, pogotovo mladih sportaša i klubova, kao i želju za daljnjim nastavkom baljenja sporta. Uvijek kažem da ste vi kao sportaši naši najbolji ambasadori, a nama dodatni poticaj da još više sa Sportskom zajednicom dajemo i ulažemo u sport. Trenirati i postizati uspjehe je zahtjevno i uvijek treba puno odricanja, požrtvovnosti i ljubavi i zato su svi vaši uspjesi jako važni, rekao je gradonačelnik, objavio je Grad Poreč.

Foto Stolnoteniski klub Tar

TAR: Stolnoteniski klub osvojio čak dvije titule istarskih viceprvaka

grad poreč

DOBRE VIJESTI: Napreduje izgradnja dječjih vrtića i jaslica u Varvarima i Novoj Vasi