in

FOTOGALERIJA s porečkog dječjeg karnevala kojim su vladali vitezovi, princeze, kuhari, ronioci, škovacini…

Snimila Tanja Kocijančić

Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ

Škovacini, ronioci, kuhari s loncima, Kontići – čuvari šume, domaće životinje, slova, prinčevi i princeze, junaci i drugli likovi iz najpoznatijih crtića preplavili su danas Poreč. Lijep i sunčan dan pratio je danas 23. veliki mali karneval koji već tradicionalno organizira Društvo Naša djeca Poreč u suradnji s Gradom Porečom i svim vrtićima. Okupilo se gotovo 400 djece iz svih vrtića, a prije velike zabave na Trgu Matije Gupca mališani iz Dječjeg vrtića Radost imali su predstavljanje svojih grupa na Trgu slobode.

Uz ponosne roditelje, noniće i prijatelje tako su se nakon toga mališani iz Crvenkapica, 101 dalmatinac, Paperino i Radost Poreč i Baderna uputili kroz Decumanus i Obalom Ante Šonje svi zajedno na Gupčev trg. Šarena maškarana povorka oduševila je prolaznike koji su ih sa simpatijom pratili po starom gradu.

A na Trgu Matije Gupca, koji je zadnje četiri godine doslovce oživio i postao popularan zbog Adventa, dočekala ih je prava zabava uz klaunove Emu i Valeta, plesačice USB-a, puno dobre muzike, pa čak i dim koji su klaunovi povremeno puštali u šareno mnoštvo.

Klaunovi i plesačice odradili su odličan posao, animirali djecu na igru i ples. Mnogi su došli u grupnim maskama – zajedno djeca, roditelji i odgajateljice, ali bilo je mnogo i onih koji su se maskirali po svom odabiru. Osim vrtićke djece, došlo je puno djece s roditeljima i nonićima, samostalno, većina maskirani ili barem s nekim rekvizitom.

Novo mjesto za maskenbal pokazalo se jako dobrim izborom, jer je manje vjetrovito, zaklonjeno je i prisnije. Ondje je, k tome, i popularan dječji parkić koji je također privukao mnogo djece, posebice one najmanje koji su se umorili od plesa pod maskama i gužve.

Na kraju su za svih osigurane fritulice koje su podijeljene malim maškaricama. Bila je to točka na i veselog porečkog karnevala!

U Motovunu edukacija o društvenim mrežama u turizmu

POLICIJA će u noći sa subote na nedjelju pojačano kontrolirati vozače u cijeloj Istri