in

POLICIJA će u noći sa subote na nedjelju pojačano kontrolirati vozače u cijeloj Istri

Ilustracija/Alkotestiranje

U noći sa subote na nedjelju u Istri će se provesti prometna akcija kontrole vozača na prisutnost alkohola i droge u organizmu

Radi veće sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, na području Policijske uprave istarske u noći sa subote na nedjelju (22. na 23. veljače) od 23 do 6 sati policijski službenici provest će pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača i kontrolu vozača na opojne droge.

Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ili opojnih droga ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu jer pod utjecajem alkohola ili opojne droge nisu sposobni sigurno upravljati vozilom.

Policija poziva vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a druge sudionike u prometu da se ne prevoze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola ili opojnih droga. Ako je vozač pod utjecajem alkohola, a sa njim se nalazi druga osoba koja nije konzumirala alkohol, bolje je da vozi osoba koja nije konzumirala alkohol ili da se koriste taxi prijevoz ili javni prijevoz, priopćila je Policijska uprava istarska.

FOTOGALERIJA s porečkog dječjeg karnevala kojim su vladali vitezovi, princeze, kuhari, ronioci, škovacini…

U Italiji koronavirus uzeo drugu žrtvu, izvanredno stanje i u susjednoj regiji Friuli-Venezia Giulia