in

FOTOGALERIJA: Vrsar dovršio obnovu vrtića, slijedi sanacija krova

Foto Tanja Kocijančić

U Vrsaru je dovršena rekonstrukcija i energetska obnova Dječjeg vrtića i jaslica “Tići”, općinska investicija vrijedna ukupno oko 8,5 milijuna kuna. Izvedeni su svi radovi na objektu vrtića, preostalo je još postavljanje gumenih podloga oko igrala u dvorištu, za što se čekaju bolji vremenski uvjeti. Radove je izvela tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca.

Cilj ovog projekta bio je rekonstrukcijom i opremanjem objekta povećati standard i razinu kvalitete odgojno – obrazovne ustanove kako bi se omogućila što kvalitetnija skrb o djeci predškolske dobi i njihov svekoliki razvoj. Za ostvarenje tog cilja projektom je planirana rekonstrukcija dotrajalih dijelova vrtića koji je sagrađen 1983. godine, uz povećanje energetske učinkovitosti za 20%; potom opremanje kako bi se poboljšali materijalni uvjeti za skrb o djeci i pružio im se kvalitetan boravak, te krajobrazno uređenje i opremanje igrališta.

Posjetili smo vrtić i u fotogaleriji možete pogledati njegove prostorije nakon dovršetka radova, kao i dvorište koje je također u potpunosti preuređeno i gdje su postavljene nove sprave za dječju igru.

Zbog prokišnjavanja na pojedinim dijelovima zgrade preostaje popraviti krov za što je općina već odabrala izvođača radova i rezervirala sredstva u proračunu. Na natječaju je odabran obrt Pea iz Buja za cijenu od 197.625 kuna, a radovi kreću uskoro, saznajemo od načelnika Ivana Geromette.

Podsjetimo još jednom na sve što je učinjeno u vrtiću.

Projekt rekonstrukcije i energetske obnove vrtića i jaslica “Tići”, ukupne vrijednosti 8.242.111,16 kuna, sufinanciran je iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. kroz natječaj Ministarstva poljoprivrede za tip operacije 7.4.1. u sklopu kojeg je Općini Vrsar odobren iznos bespovratnih sredstava u visini od 5.106.802,56 kuna.

Ugovorene su sljedeće mjere energetske obnove predviđene projektom: obnova ovojnice zgrade – povećanje toplinske zaštite ovojnice (toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu (iznad grijanog prostora), toplinska izolacija ravnog krova (iznad grijanog prostora), zamjena postojeće stolarije energetski efikasnijom, zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom, promicanje korištenja obnovljivih izvora energije ugradnjom solarnog sustava za pripremu tople vode, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom novog visokoučinkovitog sustava (rekonstrukcija kotlovnice i izborom kondenzacijskog kotla, postojeće split sustave zamijeniti novim VRV sustavom (dizalicama topline) te uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode.

Osim navedenog, u sklopu rekonstrukcije zamijenjena je keramika u četiri sobe u vrtićkim grupama s prethodnom rekonstrukcijom kanalizacijskih i vodovodnih vodova, zamjena keramike kuhinje i praonice Vrtića s prethodnom rekonstrukcijom kanalizacijskih vodova te ugradnja alarmnog sustava.

U FUNTANI 22. veljače maškare za velike i male, a spalit će se i krivac za sve – Lokvar!

U Pazinu 18. veljače osnivanje Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre pod motom „SPASIMO STRUKU! ZAŠTITIMO POSLOVANJE!“