in

KAŠTELIR: Za djecu organizirana ljetna škola i prijevoz do mora

Fotografije: Ljetna škola 2021. Općina Kaštelir-Labinci

Nakon dva veoma uspješna izdanja i ove godine u kolovozu mali će Kaštelirci imati priliku provesti dio ljetnih praznika u igri, zabavi i učenju. U organizaciji Osnovne škole Jože Šurana Višnjan i Općine Kaštelir-Labinci, za učenike od 1. do 3. razreda organizirat će se ljetna škola u periodu od 22. kolovoza do 2. rujna. Nakon kulturne baštine, koja je bila prošlogodišnja tema, ove će nam godine glavna preokupacija biti priroda.

U ovogodišnjoj ljetnoj školi polaznici će imati priliku razgledati mediteranski vrt i naučiti kako nastaje med (u OPG-u Remedy), čuti priču o maslinarstvu u Istri te razgledati pogon u uljari Chiavalon u Vodnjanu. Također, saznat će više o proizvodnji povrća u plastenicima pokraj Kaštelira te posjetiti mlin i više naučiti o preradi žitarica. Završni izlet planiran je 2. rujna kad će učenici posjetiti novootvoreni Znanstveno-edukacijski centar Kontija u Vrsaru i naučiti po čemu je taj komadić Istre zaštićen i poseban.

Ljetna škola je i ove godine besplatna. Sve troškove (osim toplog obroka) financira Općina Kaštelir-Labinci, a broj polaznika je ograničen na 15 učenika.

No želja Općine Kaštelir-Labinci je bila da djeca s područja općine tijekom cijelih praznika, i prije ljetne škole, imaju veselo i sadržajno ljeto.  Stoga je Općina odlučila s početkom kolovoza za djecu organizirati besplatan prijevoz na more od Kaštelira do plaže Valeta u Taru. Na plažu će se ići svakog dana kombijem koji ima osam mjesta, što je i maksimalni broj djece u jednom danu za koju organiziramo prijevoz. Polazak je u 12  sati kod Sportske dvorane, a povratak u 19 sati kod rampe na Lanterni, pored plaže Valeta. Molimo zainteresirane roditelje da prethodno najave sudjelovanje svoje djece u organiziranom odlasku na kupanje na mail info@kastelir-labinci.com ili broj mobitela 00385 98 952 4313. Također, roditelji će morati dati pisani pristanak za prijevoz djeteta na more, odnosno, potpisati izjavu o pristanku.

Izvor Općina Kaštelir-Labinci

Foto Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije - Zračna luka Pula

Cvitić: Direktorica Zračne luke i Nezavisni sindikat siromašnima uzeli da bi dali bogatima

Igor Ostojić novi ravnatelj Crvenog križa Poreč