in

KONAČNO: Popularni dječji park na porečkom Gradskom kupalištu dobit će potpuno novo ruho

Foto: Tanja Kocijančić

Jedan od najpopularnijih dječjih parkova u Poreču svakako je onaj na Gradskom kupalištu, tik do plaže, koji će konačno dobiti potpuno novo ruho.

Obnovu i kupnju novih sprava financirat će Turistička zajednica Poreča koja je za to osigurala u svom budžetu 300 tisuća kuna, no, nakon što su pristigle brojne ponude, ispalo je da to nije dovoljno.

-Za izvođača radova izabrali smo specijaliziranu tvrtku Regoč iz Zagreba za cijenu od oko 730 tisuća kuna, koje ćemo platiti u dvije godine. Radovi počinju uskoro, maknut će se u cijelosti sve postojeće stare sprave i postaviti nove, a sve će biti gotovo do kraja godine, najavio je direktor TZ-a Nenad Velenik.

Taj dječji park vrlo je posjećen i ljeti i zimi, samo ako to vrijeme dozvoljava, a ljeti posebno, jer je ondje i gradska plaža s raznim sadržajima, poput teretane na otvorenom. U blizini su hoteli i velik broj privatnih iznajmljivača.

Sprave u tom dječjem parku već su godinama istrošene i dotrajale, pa je došlo vrijeme da stignu potpuno nove, a bit će najsuvremenije što se nudi.

Kako nam je ispričao Velenik, bit će tu klackalice, njihalica za sasvim malu djecu, ljuljačke, zip-line, drvena kućica za igru, gljive za preskakanje i još štošta.

Za roditelje je bitno da će svaka sprava imati antitraumatsku gumenu podlogu kako se djeca ne bi ozlijedila pri padu.

NOVIGRAD gradi i treću zgradu po vlastitom modelu subvencionirane stanogradnje – Stanovi se neće smjeti iznajmljivati turistima!

PRIJEM ZA DARIVATELJE JUBILARCE: Goran Prodan poklonio krv 100, a Tihomir Majcek i Milan Štifanić 75 puta