in

Istarska policija najavila pojačane kontrole tijekom vikenda

Ilustracija MUP

I ovoga vikenda policija će provoditi pojačan nadzor poštivanja prometnih propisa s ciljem poticanja vozača na odgovorno ponašanje u prometu

Na cestama se svakodnevno događaju prometne nesreće s teškim posljedicama. Ipak nesreće s najtežim posljedicama u kojima sudionici u prometu smrtno stradavaju događaju se u dane vikenda.

Na području Policijske uprave istarske ove godine poginulo je 10 osoba od kojih je šest poginulo nedjeljom, pet poginulih nije bilo vezano sigurnosnim pojasom i tri vozača bila su pod utjecajem alkohola. Najteže posljedice nastaju pri izlijetanju vozila s ceste što se uglavnom događa zbog nepropisne ili neprilagođene brzine, vožnje pod utjecajem alkohola  i frontalnih sudara do koji dolazi zbog prelaska ne prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera najčešće uslijed nepropisnog pretjecanja, brzine, korištenja mobitela za vrijeme vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola.

I ovoga vikenda policija će provoditi pojačan nadzor poštivanja prometnih propisa s ciljem da potiču vozače na odgovorno ponašanje u prometu. Prioritetno će se ovoga vikenda sankcionirati vozači koji čine prekršaje koji dovode do teških prometnih nesreća, kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje, nepropisna brzina, nepropisno pretjecanje i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

-Pozivamo vozače da se ponašaju odgovorno  i da poštuju prometne propise kako bi se smanjila stradavanja sudionika u prometu, priopćila je PU istarska.

MARČANA – Načelnik primio mlade “zlatne” atletičare

U Hrvatskoj trenutno 815.000 turista, šef HTZ-a: Možemo biti zadovoljni sezonom