in

MARČANA: Vrtić kreće s pet skupina, još zdravijom prehranom i istraživanjem Raklja

Dječji vrtić Vrtuljak Marčana od ove godine prvi puta kreće s pet odgojnih skupina: tri vrtićke i dvije jasličke skupine. Jedna vrtićka skupina smještena je u Raklju.

Mališani iz marčanskog vrtića na izletu brali maline

– Posebnu pozornost posvećujemo kvalitetnoj suradnji i partnerstvu odgojno obrazovne ustanove i obitelji te aktivnijem sudjelovanju lokalne zajednice u životu vrtića ali i obratno. Suradnja s užom i širom zajednicom društvenom zajednicom vrlo je važna za kvalitetu rada naše ustanove jer obuhvaća različite interakcije s okolinom.

Dječji vrtić Vrtuljak u Marčani – Početak nove pedagoške godine 2021.

Ono što je jako nam bitno da se povežemo, a to smo i počeli realizirati s raznim OPG-ima na našem području te da koristimo njihove proizvode, pojašnjava nam ravnateljica vrtića Klara Lukašić Buić.

Dodaje da su djeca posjetila rasadnik u Marčani gdje su brali maline. Zatim, u prehrani se koristi i riba koja direktno dolazi u vrtić iz mora, a ukoliko je to moguće i do dva puta tjedno. Ravnateljica ističe da im je bitno da se mališani kvalitetno i zdravo hrane u ustanovi.

-Projekt koji kreće u realizaciju je istraživanje faune i flore obale rakljanskog područja, gdje djeca još detaljnije upoznaju kraj u kojem žive kroz razne edukacije, aktivnosti i boravak u njemu.

Osim projekata imamo i educirane odgojiteljice koje su završile za voditelje kinezioloških aktivnosti djece rane i predškolske dobi tako da smo u realizaciji sportske grupe. Također, imamo i educirane odgojiteljice za engleski jezik, ispričala je Lukašić Buić.

U srijedu 18 novozaraženih u Istri

NK Jadran skupio donaciju za obitelj Radin iz Zoričića – Građani se u velikom broju odazvali humanitarnoj akciji