in

NK Jadran skupio donaciju za obitelj Radin iz Zoričića – Građani se u velikom broju odazvali humanitarnoj akciji

Foto NK Jadran

Nogometaši porečkog Jadrana proteklog su vikenda u sklopu 2. kola 3. HNL Zapad na stadionu Velom Jože dočekali NK Krk i pobijedili s visokih 5:0. K tome, bio je to prvi put da su od prodaje ulaznica skupljali donacije. Prihodovali su 5.000 kuna za pomoć obitelji Radin iz Zoričića kod Višnjana koja je izgubila imovinu u požaru u lipnju.

Foto NK Jadran – Silvano Bartolić, Mirjana i Gracijano Radin – Foto Tanja Kocijančić

Naime, NK Jadran potpisao je nedavno povelju o suradnji s udrugom Istra pomaže i podržao humanitarnu akciju za pomoć obitelji Radin. Sav gore navedeni prihod od ulaznica NK Jadran uplatit će udruzi koja je otvorila poseban račun za pomoć obitelji Radin. Podsjetimo, Mirjana i Gracijano Radin bave se poljoprivredom, imaju dvoje malodobne djece, a u požaru su izgubili kopmletnu opremu, proizvode i prostor koji koriste za svoj posao. Mnogi su se odazvali pozivu u pomoć, pa i NK Jadran koji ovu sezonu na dresovima ponosno nosi natpis Istra pomaže, čije će akcija i ubuduće podržavati.

Na stadion se u subotu moglo samo s covid-potvrdom i negativnim korona-testom.

-Jako smo zadovoljni odazivom građana. Karte su, umjesto 20, koštale 30 kuna, jer je ovog puta bilo za humanitarne svrhe. Također, bilo je dosta stranaca koji su došli pogledati utakmicu, pa su se i oni rado odazvali kad smo im objasnili o kakvoj se akciji radi. Drago mi je da smo mogli pomoći bar malo i veseli nas sljedeća akcija udruge Istra pomaže kojoj ćemo se isto tako rado odazvati, rekao nam je predsjednik NK Jadran Edvard Ribarić.

MARČANA: Vrtić kreće s pet skupina, još zdravijom prehranom i istraživanjem Raklja

Istraga požara u ŽMINJU: Uhićen zbog pokušaja ubojstva – Muškarca pokušao zapaliti!