in

MARČANA: Završna priredba vrtića Vrtuljak za buduće školarce uz izložbu, pjesmu i ples

Dječji vrtić „Vrtuljak Marčana“ je u utorak, 29. lipnja, organizirao završnu odnosno ispraćaj za školarce (polaznike koji u sljedećoj školskoj godini kreću u školu).  Zamišljenu kao oproštaj od dječjeg vrtića, pred početak škole, ove je godine bilo potrebno osmisliti u skladu s epidemiološkim mjerama i napucima SCZIŽ.

-Nova zgrada vrtića savršeno se uklopila u priču – unutarnji hall poslužio je kao izložbeni prostor gdje su predstavljene fotografije djece koja trenutačno pohađaju vrtić, ali i onih koji su nekada pohađali kao svojevrsni vremeplov. Također, predstavljene su i fotografije nastanka nove zgrade vrtića kroz etape te isto razdoblje kroz vizuru djece, naglašava ravnateljica vrtića Klara Lukašić Buić.

Potom su djeci  podijeljeni zdravi tuna steak burgeri i srdele koje su pripremali kuharica vrtića Vlasta Trgetarić i Moris Ziković. „Hrana je moja duboka strast“, kaže amaterski kuhar i zaljubljenik u gastronomiju.

Dječji vrtić Vrtuljak javio se na natječaj kojeg je raspisao FLAG-A „ISTARSKA BATANA“ za dodjelu potpore projektima u okviru mjere 1.2.1. povećanje svijesti o važnosti konzumacije ribe i ribljih proizvoda među lokalnim stanovništvom i turistima iz lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. pod nazivom „Friška riba svima triba“, te je projekt prihvaćen i dodijeljena je potpora za realizaciju projekta u iznosu od 109.736,80 kn ali zbog situacije sa covidom-19 nije još realiziran, ali u prehranu djece uvedena je friška riba koja se dostavlja i do dva puta tjedno od naših lokalnih ribara- izjavljuje ravnateljica.


Cijelo je događanje bilo popraćeno uz podršku Općine Marčana i TZ Općine Marčana.  Najstarija skupina – školarci – na prigodan se način zahvalili vrtiću – svim zaposlenicima i  načelniku Općine Marčana Predragu Plišku, koji su im omogućili bezbrižno i lijepo djetinjstvo, posebice posljednjih mjeseci u novoj, modernoj, zgradi. Već spremni za školu pokazali su naučenu plesnu točku „Upoznaj Europu“.

-Unatoč mjerama htjeli smo dostojanstveno ispratiti predškolarce na odmor i zaželjeti im puno uspjeha u školskim klupama od rujna. Naravno, svoj djeci i roditeljima unijeli smo pozitivne stavove i raspoloženje u ovim čudnim vremenima. Bez najave Alen Vitasović uz pratnju gitarista uveselio je sve, da svi malo zapjevamo i oraspoložimo. Ono što je jako važno je da i prehrana djeteta koji boravi i do 10 sati u vrtiću bude kvalitetna, a ovakvim načinom uvođenja ribe i ribljih proizvoda u jelovnik vrtića to i pokazuje, izjavio je načelnik Općine Marčana Predrag Pliško.

-29. lipnja se, inače, tradicionalno u Marčani održava pučka fešta Petrova koja se posljednje 2 godine zbog epidemioloških mjera nije mogla održati. Veoma smo ponosni što smo dio ovakvih suradnji vrtića, Općine Marčana i TZ koje se nastavljaju i na brojnim drugim projektima. Nova zgrada vrtića je donijela veliku promjenu, ne samo za vrtićku djecu, već i Marčani i TZ-u koji ovakav prostor mogu promovirati. Posebno bih se zahvalila vrtiću na organizaciji te kuharima Vlasti Trgetarić i Morisu Zikoviću koji su nam omogućili degustirati pripravljene (zdrave) delicije, naglašava direktorica Turističke zajednice Jelena Latin.

pojas auto mup policija

U petak akcija kontrole korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela

VRSAR: Ljeto bez ribarskih fešta i koncerata