in

VRSAR: Ljeto bez ribarskih fešta i koncerata

Casanova Tour u Vrsaru

Posljednja preporuka istarskog Stožera smanjit će broj planiranih manifestacija kojih je prije pandemije znalo biti i 70-ak tijekom ljeta. Bilo je u planu organizirati poneki koncert i festival ali ipak se zbog prijetnje novih sojeva virusa odustalo, saznajemo od direktorice Turističke zajednice Vrsar Natalije Vugrinec.

No, ljeto neće biti nimalo dosadno, unatoč činjenici da od tradicionalnih i vrlo popularnih ribarskih fešti neće ni ove godine biti ništa.

Casanovine ture, prema rasporedu, krenule su krajem lipnja, održavat će se ekotržnica, kao i kino na otvorenom. U rujnu u parku Dušana Džamonje trebao bi zaživjeti festival, ali o tome će se naknadno objaviti detalji u kojem će se to obliku organizirati te hoće li ipak imati poneki koncert ili predstavu. Sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciju.

Ovo je Casanova jeo u Vrsaru – pa se sada nudi gostima

Veliki je potencijal ovog ljeta, kad svi i dalje na umu imaju održavanje distance, maske i boravak na otvorenom, i u novoj turističkoj ponudi – kulturnim itinerarima (sakralno-spomeničkima, kiparskima te arheološkima) koje će posjetitelji moći prolaziti samostalno ili u pratnji vodiča, saznajemo od direktorice koja dodaje da će uskoro objaviti detaljan program.

Naime, dodaje Vugrinec, raditi na razvoju turističkih proizvoda koji će produljiti turističku sezonu, a u tom je kontekstu – osim outdoor ponude i gourmeta – jako važan i kulturni turizam.

MARČANA: Završna priredba vrtića Vrtuljak za buduće školarce uz izložbu, pjesmu i ples

PULA: Na festivalu Summer classics koncerti klasičnih djela uz ples na trampolinima