in

MAT liga u OŠ TAR-VABRIGA – Sedmašice postigle izvrstan rezultat

Mat liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada. Ove školske godine i Osnovna škola Tar-Vabriga uključila u ovo natjecanje koje okuplja brojne osnovnoškolske i srednjoškolske ekipe u natjecanju u znanju matematike, logičkog zaključivanja i rješavanja izazovnih, ali zanimljivih matematičkih zadataka. Natjecanje se odvija po razrednim kategorijama, kroz četiri kola tijekom školske godine, a svaki tim čine po dva učenika iste dobne kategorije.

Ukupan broj bodova osvojenih po kolima zbraja se i čini konačnu listu poretka.Ove su godine OŠ Tar-Vabriga predstavljale dvije ekipe učenika 6. razreda: Luka Paljuh i Matej Salković, kao predstavnici 6.b razreda, dok su se kao predstavnici 6.a razreda kroz kola mijenjali učenici Enni Glavić, Aurora Stojnić, Lucija Ljuština, Nika Brčić, Lara Brčić i Ivano Ivetić, te jedna ekipa učenica 7. razreda: Chiara Mačinić iz 7.a i Antea Blažević iz 7.b razreda.

Ekipe 6. razreda su, od ukupno tristotinjak ekipa, zauzele mjesta u gornjoj trećini ljestvice, što predstavlja solidan rezultat, dok su se učenice 7. razreda u ukupnom poretku našle u 10% najboljih timova.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Sletio s ceste i udario u stablo – Među ozlijeđenima i dijete

Foto OŠ V. Nazora Vrsar

Nebo iznad Vrsara – „Zapisano je u zvijezdama“ novi projekt na Festivalu zavičajnosti