in

Nebo iznad Vrsara – „Zapisano je u zvijezdama“ novi projekt na Festivalu zavičajnosti

Foto OŠ V. Nazora Vrsar

U petak, 27. svibnja, učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Vrsara sudjelovali su na Festivalu zavičajnosti u Osnovnoj školi Ivana Batelića Raša gdje su predstavili svoj projekt pod nazivom Nebo iznad Vrsara – „Zapisano je u zvijezdama“. Taj projekt odvija se tradicionalno već devetu godinu u sklopu institucionalizacije zavičajne nastave, s ciljem upoznavanja novih generacija učenika sa tradicijom, običajima i povijesnom baštinom Istre.

Ove godine projekt se sastojao od istraživanja nebeskih tijela na nebu iznad Vrsara pomoću teleskopa, te markiranja određenih zvijezda i sazviježđa, kako bi se upoznali sa načinom rada i života ljudi Vučedolske kulture, koja je djelovala i na našem području.

Radeći marljivo cijele godine, učenici su skupili dovoljno materijala, koji je zatim na festivalu i predstavljen.

-Čestitke svim učenicima, a naročito Piji Kovačić, Luki Šopu, Mariji Hakač, Vitu Degrassiju, Matiji Gluhiću, Ivi Popović, Diti Šegon, Leu Krištu te Karlu Kazalcu, koji su projekt izveli pod mentorstvom učitelja povijesti, Nikole Vukelića. S radošću iščekujemo još kreativnih radova, objavila je OŠ V. Nazora Vrsar.

MAT liga u OŠ TAR-VABRIGA – Sedmašice postigle izvrstan rezultat

Foto POU Labin

U Labinu otvorenje izložbe Marine Rajšić „Posebna prigoda“